tirsdag den 20. september 2016

Clair obscur

Clair obscur er en teknik, hvor lys og skygger fungerer som billedets udefra kommende lyskilde, nærmest som en skarp projektør i et mørkt rum. Vi fik sort kadus og et hvidt oliekridt, og så skulle vi tegne en flaske i et mørkt rum, kun oplyst af nogle stearinlys.
Jeg tegnede denne flaske, hvor jeg, modsat sidste gangs øvelse, tegnede lyset fremfor skyggerne i billedet. Jeg havde fokus på, hvor lyset var stærkest, og på flaskens form i lyset. 

søndag den 18. september 2016

Lys og skygge

Vi fik til opgave at tegne et stykke krøllet papir. Vi startede med at tage et helt almindeligt stykke A4 kopipapir, krølle det sammen og lægge det på bordet for herefter at tegne det med fokus på lys og skygge. Resultatet blev følgende:

Her ses min tegning af et stykke krøllet papir. Lyset i billedet kommer tydeligt fra en ikke synlig lyskilde som skyggen viser, kommer fra venstre side. Lyset gør, at papiret skaber en stor slagskygge, som ses det på min tegning. Udover, at papiret danner slagskygge, danner det også egenskygger idet der er "huller" og "revner" i papiret som resultat af, at det er blevet krøllet sammen.

søndag den 11. september 2016

Perspektivtegning



Vi skulle tegne en perspektivtegning af en af skolens gange. Først tegnede jeg horisontallinjen, og derefter tegnede jeg endevæggen på horisontallinjen. Jeg placerede forsvindingspunktet en lille smule til venstre, da det var sådan, jeg så gangen. Så tegnede jeg orthogonalerne fra forsvindingspunktet og ud gennem endevæggens hjørner. Til sidst tegnede jeg de døre og billeder, jeg så på gangen.
Der skabes dybde i billedet, vha. linearperspektiv, hvilket betyder, at alle billedelementer er underlagt én synsvinkel.